Preisoep met mais

21 september 2016 (Laatst bijgewerkt: 21 december 2022)
Preisoep met mais. Een heerlijke en gezonde vegetarische soep. Lekker als maaltijdsoep voor het avondeten.

Preisoep met mais

Deze vegetarische preisoep met mais en aardappels is heerlijk voedzaam, gezond en makkelijk. Hij staat binnen een handomdraai op tafel.

Soep is de ideale maaltijd voor een doordeweekse dag. Het ideale van soep is dat je er eindeloos mee kan variëren en er veel verschillende groenten in kan verwerken. Als ik soep wil maken, kijk ik wat ik nog in huis heb qua groenten en zo ontstaat vaak mijn soep.  Zo is ook deze preisoep met mais tot stand gekomen.  Het pittige van de prei en mosterd in combinatie met het zoetige van de mais is heerlijk. Naast de prei en de mais heb ik ook nog een paar aardappels toegevoegd, om de soep wat voedzamer en steviger te maken. Preien zijn heel het jaar verkrijgbaar, maar dit geld niet voor de maiskolven. Deze zijn maar heel kort in het seizoen, van augustus tot en met september. Als het geen mais seizoen is gebruik je mais uit een blikje of potje.

Preisoep pureren

Na het bakken van de prei, knoflook en aardappels moet je als laatste de soep pureren. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tenminste, als je een beetje een grote keukenmachine hebt. Het resultaat van beide is een heerlijke gebonden, ietwat dikke soep. Wil je de soep liever wat dunner hebben? Voeg dan een kleine beetje extra water of room toe.

Vegetarische soep recepten

Ben je na het eten van deze preisoep met mais op zoek naar meer vegetarische soep recepten? Probeer dan ook eens deze linzensoep met wortel of deze venkel wortel soep met dille pesto.

Benodigde keukenmaterialen voor preisoep met mais

Staafmixer of keukenmachine
Koksmes
Pan met dikke bodem

preisoep met mais

Preisoep met mais

Anna Kaptein
Deze vegetarische preisoep met mais en aardappels is heerlijk voedzaam, gezond en makkelijk. Hij staat binnen een handomdraai op tafel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks preien
  • 2 stuks aardappels
  • 1 stuk maiskolf
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd

Instructies
 

  • Schil de aardappels en maak de maiskolf schoon.
  • Snijd de prei in grove ringen en de aardappels in blokken en was deze.
  • Snipper de knoflook.
  • Zet één pan met 2 eetlepels olijfolie op het vuur en één pan met water en een snufje zout.
  • Bak de knoflook kort aan wanneer de olie op temperatuur is en voeg daarna de prei en de aardappel toe. Bak deze 3 minuten aan en voeg de groentebouillon toe. Laat dit 20 minuten doorkoken.
  • Voeg wanneer het water kookt de maiskolf toe en laat deze 20 minuten koken. Haal daarna de kolf eruit en laat deze afkoelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom en de mosterd toe en breng de soep op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout.
  • Snijd de mais van de kolf af en garneer de preisoep met de mais.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.