Ga terug
–+ servings
Een romige vegetarische risotto met groenlof en balsamico. Bitter, zoet en zoutig je proeft het allemaal in deze risotto. Een heerlijk vegetarisch eenpansgerecht.

Risotto met groenlof en balsamico

Anna Kaptein
Een romige vegetarische risotto met groenlof en balsamico. Bitter, zoet en zoutig je proeft het allemaal in deze risotto. Een heerlijk vegetarisch eenpansgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk groenlof
  • 1 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 gram roomboter
  • 400 gram risotto rijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml balsamico cremaceto

Instructies
 

  • Was en snijd de groenlof in kleine reepjes.
  • Zet de bouillon op het vuur en laat heel zachtjes koken.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Zet een pan met dikke bodem en de roomboter op laag vuur.
  • Fruit de ui zachtjes aan totdat hij glazig ziet en voeg op het laatste moment de knoflook toe.
  • Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel totdat alle korrels bedekt zijn met olie.
  • Voeg de wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat deze is opgenomen door de rijst.
  • Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf goed roeren.
  • Voeg weer een soeplepel bouillon toe als de vorige bouillon weer door de rijst is opgenomen en blijf steeds goed roeren.
  • Blijf goed proeven en herhaal het proces totdat de rijst bijna gaar is. Voeg dan de gesneden groenlof toe en roer door de risotto.
  • Blijf bouillon toevoegen en roeren totdat de risotto helemaal gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto met groenlof. Serveer de risotto en garneer met de balsamico cremaceto door strepen hiervan over de risotto te maken en andere helft van de de Parmezaanse kaas erover te strooien. Je kunt naar smaak altijd meer balsamcio cremaceto toevoegen.
  • Eetsmakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!