Was en snijd de groenlof in kleine reepjes.
Zet de bouillon op het vuur en laat heel zachtjes koken.
Snipper de ui en de knoflook.
Zet een pan met dikke bodem en de roomboter op laag vuur.
Fruit de ui zachtjes aan totdat hij glazig ziet en voeg op het laatste moment de knoflook toe.
Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel totdat alle korrels bedekt zijn met olie.
Voeg de wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat deze is opgenomen door de rijst.
Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf goed roeren.
Voeg weer een soeplepel bouillon toe als de vorige bouillon weer door de rijst is opgenomen en blijf steeds goed roeren.
Blijf goed proeven en herhaal het proces totdat de rijst bijna gaar is. Voeg dan de gesneden groenlof toe en roer door de risotto.
Blijf bouillon toevoegen en roeren totdat de risotto helemaal gaar is.
Zet het vuur uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto met groenlof. Serveer de risotto en garneer met de balsamico cremaceto door strepen hiervan over de risotto te maken en andere helft van de de Parmezaanse kaas erover te strooien. Je kunt naar smaak altijd meer balsamcio cremaceto toevoegen.
Eetsmakelijk!