Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de takjes cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi ook met wat zout en peper.
Bak de spekjes krokant uit.
Rooster de pijnboompitten.
Plaats de tomaatjes in de oven en pof ze in ongeveer 20 minuten totdat ze een beetje zijn opengebarsten.
Was de palmkool.
Snijd de nerven uit de bladeren.
Snijd vervolgens de bladeren en de nerven apart in grove stukken.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Snijd de peper in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine stukjes.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de wok op middelhoog vuur met een scheut olijfolie.
Voeg de knoflook, peper, ui en palmkool nerven toe wanneer de olie op temperatuur is.
Bak ongeveer 5 a 10 minuten en roer regelmatig.
Voeg de slagroom toe.
Voeg na 2 minuten ook de palmkool bladeren toe.
Laat 5 minuten mee bakken.
Voeg de pasta en de spekjes toe en roer goed door elkaar.
Breng indien nodig nog op smaak met zout.
Garneer de pasta met palmkool met de pijnboompitten en tomaatjes.