Deze rode kool salade van Ottolenghi is geïnspireerd op het originele recept 'zoete winter salade' van Yotam Ottolenhi. Een heerlijke en kleurrijke salade van rode kool met heel veel smaak.
1stukrode koolin dunne reepjes gesneden met een mandoline of keukenmachine
2stuksmangogeschild, ontpit en in dunne reepjes gesneden
15gramverse munt blaadjes
20 gramverse korianderblaadjes
1stukrode peperpitjes verwijderd en fijn gesneden
15gramverse munt blaadjes
20 gramverse koriander blaadjes
Voor de dressing
100mllimoensap
1stengelcitroengrasin kleine stukjes gehakt
3eetlepelsahornsiroop
1theelepelsoja saus
1/2theeleplchilivlokken
2eetlepels sesamolie
4eetlepelsmilde olijfolie
Instructies
Voor de dressing
Doe alle ingrediënten voor de dressing, behalve de olijfolie, in een klein pannetje.
Breng aan de kook en laat gedurende 5-10 min door koken totdat deze een beetje stroperig is geworden.
Haal het pannetje van het vuur af, zeef de dressing en laat de dressing afkoelen.
Klop als de dressing is afgekoeld de olijfolie er kort doorheen. Zet de dressing apart.
Voor de salade
Rooster de macadamia noten in een droge koekenpan. Als ze mooi bruin zijn haal je ze uit de koekenpan. Maak de pan goed schoon en zet weer op het vuur.
Doe de boter in de pan en laat smelten. Voeg het suiker, het zout en de chili vlokken toe toe en laat dit karameliseren zonder te roeren.
Als de karamel lichtbruin is zet je het vuur laag en voeg je gelijk de noten weer toe. Roer ze door de karamel.
Stort vervolgens de noten op een velletje bakpapier en laat daar afkoelen. Als ze zijn afgekoeld hak je ze grof op een snijplank.
Doe de rode kool in een grote salade kom en meng met alle overige ingrediënten en de dressing.
Voeg de noten pas vlak voor het serveren toe aan de rode kool salade, anders blijven ze niet knapperig.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!