Ga terug
+ servings
Salade van rode kool met mango, munt en macademia noten. Een heerlijke smaakvolle salade naar recept van Yotam Ottolenghi.

Rode kool salade van Ottolenghi

Anna Kaptein
Deze rode kool salade van Ottolenghi is geïnspireerd op het originele recept 'zoete winter salade' van Yotam Ottolenhi. Een heerlijke en kleurrijke salade van rode kool met heel veel smaak.
3 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 150 gram macademia noten
  • 10 gram roomboter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 stuk rode kool in dunne reepjes gesneden met een mandoline of keukenmachine
  • 2 stuks mango geschild, ontpit en in dunne reepjes gesneden
  • 15 gram verse munt blaadjes
  • 20 gram verse korianderblaadjes
  • 1 stuk rode peper pitjes verwijderd en fijn gesneden
  • 15 gram verse munt blaadjes
  • 20 gram verse koriander blaadjes

Voor de dressing

  • 100 ml limoensap
  • 1 stengel citroengras in kleine stukjes gehakt
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel soja saus
  • 1/2 theelepl chilivlokken
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels milde olijfolie

Instructies
 

Voor de dressing

  • Doe alle ingrediënten voor de dressing, behalve de olijfolie, in een klein pannetje.
  • Breng aan de kook en laat gedurende 5-10 min door koken totdat deze een beetje stroperig is geworden.
  • Haal het pannetje van het vuur af, zeef de dressing en laat de dressing afkoelen.
  • Klop als de dressing is afgekoeld de olijfolie er kort doorheen. Zet de dressing apart.

Voor de salade

  • Rooster de macadamia noten in een droge koekenpan. Als ze mooi bruin zijn haal je ze uit de koekenpan. Maak de pan goed schoon en zet weer op het vuur.
  • Doe de boter in de pan en laat smelten. Voeg het suiker, het zout en de chili vlokken toe toe en laat dit karameliseren zonder te roeren.
  • Als de karamel lichtbruin is zet je het vuur laag en voeg je gelijk de noten weer toe. Roer ze door de karamel.
  • Stort vervolgens de noten op een velletje bakpapier en laat daar afkoelen. Als ze zijn afgekoeld hak je ze grof op een snijplank.
  • Doe de rode kool in een grote salade kom en meng met alle overige ingrediënten en de dressing.
  • Voeg de noten pas vlak voor het serveren toe aan de rode kool salade, anders blijven ze niet knapperig.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!