Citroen inmaken
Anna Kaptein
Zelf citroen inmaken, wecken, pekelen of inleggen is super makkelijk en leuk om te doen. Bovendien ziet een pot vol ingemaakte citroenen er prachtig uit!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
6 stuks biologische citroenen 6 eetlepels grof zeezout 5 takjes verse tijm
Was de citroenen goed.
Snijd ze in de breedte door midden.
Bestrooi de snijkanten van de citroenen met het zout. (Bewaar 1 citroen!)
Duw de halve citroenen stevig in de pot, met de snijkanten naar de buitenzijde. Zorg dat de citroenen goed strak en krap in de pot zitten.
Vul aan met de takjes tijm.
Pers de laatste citroen uit en giet het sap in de weckpot.
Vul aan met water totdat alle citroenen onder staan en voeg zo nodig het restant van het zout toe.
Sluit de pot goed af. Na ongeveer 4 weken zijn de citroenen klaar voor gebruik.