Ga terug
–+ servings
Zelf citroen inmaken, wecken, pekelen of inleggen is super makkelijk en leuk om te doen. Bovendien ziet een pot vol ingemaakte citroenen er prachtig uit!

Citroen inmaken

Anna Kaptein
Zelf citroen inmaken, wecken, pekelen of inleggen is super makkelijk en leuk om te doen. Bovendien ziet een pot vol ingemaakte citroenen er prachtig uit!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Inmaken
Porties 1 pot vol

Ingrediënten
  

  • 6 stuks biologische citroenen
  • 6 eetlepels grof zeezout
  • 5 takjes verse tijm

Instructies
 

  • Was de citroenen goed.
  • Snijd ze in de breedte door midden.
  • Bestrooi de snijkanten van de citroenen met het zout. (Bewaar 1 citroen!)
  • Duw de halve citroenen stevig in de pot, met de snijkanten naar de buitenzijde. Zorg dat de citroenen goed strak en krap in de pot zitten.
  • Vul aan met de takjes tijm.
  • Pers de laatste citroen uit en giet het sap in de weckpot.
  • Vul aan met water totdat alle citroenen onder staan en voeg zo nodig het restant van het zout toe.
  • Sluit de pot goed af. Na ongeveer 4 weken zijn de citroenen klaar voor gebruik.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!