Ga terug
–+ servings
De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

Vegetarische rendang van spitskool

Anna Kaptein
De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 18 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk spitskool
  • 1 stuk rode peper
  • 3 cm gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 stengel citroengras
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel laos
  • 100 ml ketjap manis
  • 50 ml sojasaus
  • 1 theelepel sambal

Instructies
 

  • Snijd de spitskool in kwarten en daarna in dunne reepjes. Dit kan met een scherp mes of met de mandoline.
  • Snipper de ui, de rode peper (zonder de zaadjes) en de knoflook fijn en rasp de gember.
  • Zet een grote pan met dikke bodem en een flinke scheut zonnebloemolie op laag vuur en laat de ui, knoflook, peper en gember hier samen met de kurkuma, de koriander en de laos een paar minuten in bakken terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Voeg daarna de kokosmelk, de ketjap manis, de sojasaus en de sambal toe.
  • Breek de stengel citroengras op een paar plekken en voeg deze ook toe.
  • Laat de vegetarische rendang van spitskool in ongeveer 2 uur op heel laag vuur helemaal gaar stoven totdat alle smaken zijn opgenomen. Let wel op dat het niet droog kookt.
  • Verwijder de stengel citroengras en serveer de vegetarische rendang met rijst, kroepoek of cassave en zoetzure groenten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!