Ga terug
+ servings
Een heerlijke vegetarische paddenstoelen ragout van kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en porcini. Gebakken in een krokante bladerdeeg buidel. Een lekker vegetarisch pasteitje.

Paddenstoelen ragout in bladerdeeg buidel

Anna Kaptein
Een heerlijke vegetarische paddenstoelen ragout van kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en porcini. Gebakken in een krokante bladerdeeg buidel. Een lekker vegetarisch pasteitje.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram shiitake
  • 15 gram gedroogde porcini
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram verse peterselie
  • 50 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 2 eetlepels crème fraise
  • 200 ml bospaddenstoelenbouillon
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 stuk ei
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructies
 

  • Zet een pan met dikke bodem en 15 gram van de roomboter op middelhoog vuur.
  • Snipper de rode ui en de knoflook fijn en fruit beide ongeveer 5 minuutjes aan in de pan.
  • Laat de porcini ongeveer 15 minuten weken in een bakje met lauwwarm water.
  • Snijd de kastanjechampignons door midden en daarna in plakjes.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de shiitake in kleine stukjes.
  • Zet het vuur onder de pan hoger en bak alle paddenstoelen in 5 tot 8 minuten bruin terwijl je ze regelmatig omschept.
  • Schep de paddenstoelen met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
  • Doe de rest van het boter ook in de pan en laat smelten. Voeg daarna gelijk alle bloem toe en roer goed door.
  • Laat de roux 5 minuten garen terwijl je blijft roeren.
  • Haal de porcini uit het water en knijp goed uit. Bewaar het vocht.
  • Maak van het porcini vocht de bospadenstoelenbouillon.
  • Giet een klein beetje bouillon in de pan en roer goed door totdat het goed is opgenomen.
  • Voeg steeds weer een beetje nieuwe bouillon toe tot er een gladde gebonden saus ontstaat.
  • Voeg als laatste ook de wijn en de creme fraîche toe.
  • Doe ook de gebakken padenstoelen weer in de pan en meng goed door.
  • Breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.
  • Laat de ragout 20 minuten heel zachtjes door koken. Als de ragout te dik wordt maak je hem wat dunner met een beetje water. Is hij juist de dun dan voeg je een heel klein beetje extra bloem toe.
  • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de paddenstoelen ragout.
  • Voeg ook het citroensap toe en roer goed door. Zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer.
  • Leg op elk plakje bladerdeeg een hoopje padenstoelen ragout. Leg er zoveel op dat je het bladerdeeg nog goed kunt dichtvouwen als buidel.
  • Vouw alle punten naar binnen en plak de randen tegen elkaar. Leg het bladerdeeg buideltje op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Steek met een koekjes vorm in de vorm van een ster 8 sterren uit de laatste 2 bladerdeeg plakjes.
  • Plek deze sterren op de bovenkant van de bladerdeeg buidels.
  • Kluts het ei met een vork goed door elkaar. Bestrijk de bladerdeeg buidels met het ei.
  • Bestrooi met het sesamzaad en bak ze in 15 - 20 minuten in de oven goud bruin.
  • Serveer de paddenstoelen ragout buidels met de overgebleven gehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!