Ga terug
–+ servings
Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port. Een heerlijke bijgerecht wat niet zal misstaan op de kerst tafel.

Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port

Anna Kaptein
Ken jij deze stoofpeer variant? een stoofpeer in de vorm van een appel. Heerlijke Nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap en port.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 kilo

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Nashi stoofperen
  • 500 ml rode bessensap
  • 150 ml rode port
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 3 stuks kruidnagels
  • 3 plakjes geschilde gember
  • 50 gram suiker

Instructies
 

  • Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten.
  • Zet de rode bessensap samen met de port en de specerijen op het vuur.
  • Voeg ook de suiker toe. Als je vrij zoete rode bessensap gebruikt is dit misschien niet nodig of kun je minder suiker toevoegen (ik gebruikte in dit recept vrij zure bessensap).
  • Voeg de specerijen toe en zet de peertjes rechtop in het vocht.
  • Breng langzaam aan de kook en laat de Nashi stoofpeertjes in 1 uur gaar stoven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!