Ga terug
–+ servings
Nieuw zeelandse spinazie recept met tomaat en zoete aardappel, een vegetarisch eenpans gerecht uit de wok. Kleurrijk smaakvol en gezond.

Nieuw Zeelandse spinazie met tomaat en zoete aardappel

Anna Kaptein
Nieuw zeelandse spinazie recept met tomaat en zoete aardappel, een vegetarisch eenpans gerecht uit de wok. Kleurrijk, smaakvol en gezond.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram Nieuw Zeelandse spinazie
  • 500 gram roma tomaten
  • 3 stuks zoete aardappels
  • 250 gram kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 4 stuks eieren
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Zet een wok met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit een paar minuten.
  • Maal de kruiden in de vijzel en voeg deze toe aan de ui en knoflook.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm en voeg deze ook toe aan de wok. Schep regelmatig om.
  • Was de tomaten en snijd ze in halve maantjes. Snijd deze vervolgens weer door midden en voeg toe aan de wok.
  • Kook ondertussen de eieren tot ze half zacht zijn en laat afkoelen.
  • Was de Nieuw Zeelandse spinazie en verwijder de bladeren van de stelen. Snijd de stelen in kleine stukjes en voeg ook toe aan de wok.
  • Roerbak het geheel ongeveer 10 minuten in totaal tot de zoete aardappel en de stelen van de spinazie beetgaar zijn.
  • Voeg in de laatste 2 minute ook de bladeren van de Nieuw Zeelandse spinazie toe en schep alles regelmatig om.
  • Pel de eieren en snijd ze met een eiersnijder.
  • Breng op smaak met zout en serveer de Nieuw Zeelandse spinazie met tomaat, zoete aardappel en ei.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!