Ga terug
+ servings
Wist je dat je van bloemkool heerlijke bloemkool nuggets uit de oven kan maken? Een lekker vegetarisch en gezond borrel hapje waar je van kan blijven eten.

Bloemkool nuggets uit de oven

Anna Kaptein
Wist je dat je van bloemkool heerlijke bloemkool nuggets uit de oven kan maken? Een lekker vegetarisch en gezond borrel hapje waar je van kan blijven eten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 25 nuggets (ongeveer)

Ingrediënten
  

  • 1 stuk grote bloemkool
  • 150 gram panko
  • 150 gram bloem
  • 3 stuks eiwit van 3 eieren
  • 3 theelepels cajun kruiden
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Snijd of breek de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet drie platte bakjes of kommetjes klaar. Doe in één bakje de panko. In het tweede bakje het bloem met daardoor heen de cajun kruiden gemengd. Voeg ook zout toe aan het bloem als dit nog niet door de cajun kruiden zit.
  • Scheid de 3 eieren en doe alleen het eiwit in het derde bakje.
  • Paneer de bloemkoolroosjes één voor één door ze eerst goed door het bloem te halen, daarna door het eiwit en als laatste door de panko. Zorg dat elk laagje goed dekt. Leg na het paneren de bloemkoolroosjes op een bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de gepaneerde bloemkool gedurende 45 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de bloemkool nuggets uit de oven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!