Schil de aardappel, snijd ze in grove stukken en kook ze met een snufje zout in 20 minuten gaar.
Snijd het puntje van de snijbonen af en verwijder de eventuele draad.
Was de snijbonen goed en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 1 a 2 cm.
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en blancheer de snijbonen in 4 a 5 minuten. Giet af en spoel na met ijskoud water.
Schil en snipper de ui en de knoflook.
Zet een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op het vuur en fruit de ui en knoflook in ongeveer 7 minuten op laag vuur terwijl je regelmatig roert.
Voeg de geblancheerde tuinbonen en de afgegoten canneloni bonen ook toe en laat 2 minuten mee garen. Zet daarna het vuur uit.
Was de citroen en rasp de citroenschil tot je één theelepel geraspte citroenschil hebt en voeg dit toe aan het bonen mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Stamp de gekookte aardappels met een puree stamper tot puree. Voeg de roomboter en de melk toe en meng goed door tot je een smeuïge puree hebt. Voeg zo nodig extra melk toe. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de peterselie met een scherp mes grof en voeg als laatste toe aan het bonen mengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een ovenschaal en begin met een laag aardappelpuree. Daar bovenop verdeel je het bonen mengsel en als laatste verdeel je de rest van de aardappelpuree over het bonenmengsel. Maak de ovenschotel af met de geraspte kaas.
Zet de blote billetjes in het gras ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven tot het korstje mooi goudbruin en knapperig is en serveer.