Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de buitenste 12 bladeren van de kool af en was deze goed.
Zet een ruime pan met kokend water en een snufje zout op het vuur.
Blancheer alle bladeren 2 minuten in het kokende water, haal ze met een schuimspaan eruit en laat ze daarna goed afkoelen en uitlekken.
Snijd vervolgens de rest van de kool met een heel scherp mes of met de mandoline in heel dunne reepjes en blancheer ook 2 minuten in het water. Laat uitlekken en zet apart.
Kook de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Zet de helft van deze ui en knoflook apart.
Zet een ruime koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op het vuur.
Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg alle kruiden toe en fruit ook mee.
Borstel de champignons schoon en snijd de champignons in kleine blokjes en voeg ook toe. Bak de champignons in ongeveer 5 minuten op hoog vuur terwijl je regelmatig roert.
Zet het vuur wat lager en voeg de gekookte rijst, de geblancheerde koolreepjes, de ketjap en de sojasaus toe en roer goed door.
Hak de amandelen en de helft van de walnoten in kleine stukjes en voeg ook toe. Roer alles door en laat 2 minuutjes bakken. Zet daarna het vuur uit.
Zet een pan met dikke bodem en 1 eetlepel olijfolie op laag vuur.
Fruit de overgebleven ui en knoflook een paar minuten aan in de olie.
Voeg de tomatensaus, de theelepel agavesiroop en de blaadjes van de tijm toe. Laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Breng als laatste op smaak met zout en peper.
Vul ondertussen de koolbladeren met 2 flinke eetlepels van het rijstmengsel.
Rol de koolbladeren op en vouw de uiteinden naar binnen. Leg de koolrolletjes met de vouwen naar beneden.
Pak één grote ovenschaal of twee kleine ovenschaaltjes.
Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de koolrolletjes daar overheen.
Bestrooi met de overgebleven walnoten.
Zet de vegetarische gevulde koolrolletjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.