Snijd de preien in ringen en was het goed.
Zet een ruime koekenpan met één theelepel zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Schil en snipper de knoflook en doe deze samen met de prei in de koekenpan.
Voeg de warme bouillon toe en laat de prei op laag vuur 15 minuten stoven. Roer regelmatig.
Voeg in de laatste minuut de mosterd en de slagroom toe en roer goed door.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Zet een andere koekenpan met één theelepel zonnebloemolie op hoog vuur.
Voeg de champignons toe als de pan heet is.
Bak de champignons op hoog vuur in 5 a 7 minuten goudbruin terwijl je ze regelmatig omschept.
Voeg daarna de champignons toe aan de prei saus en meng goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de mosterd prei roomsaus. Meng goed door.
Doe alles in een ruime ovenschaal.
Bestrooi de pasta met de geraspte kaas en het brood kruim.
Zet de pasta met prei en champignons 25 - 30 minuten in de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt en serveer.