Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte granola van noten, kokos en havermout. Geen lekkerder ontbijt dan yoghurt met homemade granola. Vrij van geraffineerde suikers en daardoor een stuk gezonder dan granola uit de winkel.

Zelfgemaakte gezonde granola

Anna Kaptein
Niks lekkerder dan je dag te beginnen met zelfgemaakte gezonde granola, gemaakt met havermout, noten, agavesiroop en verse kokos. Een goede start van de dag.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Porties 1 bakblik vol

Ingrediënten
  

  • 1 stuk kokosnoot of 40 gram gemalen kokos
  • 100 gram gemengde noten ongezouten
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 100 gram havermout
  • 100 gram gedroogde cranberry's
  • 7 eetlepels agavesiroop

Instructies
 

  • Open de kokosnoot en snijd in stukjes (alleen wanneer je een hele kokosnoot gebruikt).
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Hak de noten grof met de keukenmachine of een scherp mes.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de cranberry's, door elkaar in een kom en verspreid het mengsel over een bakplaat met bakpapier.
  • Schuif in de oven en zet de timer op 40 minuten.
  • Haal wel elke 10 minuten de bakplaat er uit om het mengsel nogmaals door elkaar te mengen.
  • Wanneer jij vind dat de granola de juiste kleur heeft bereikt is het klaar.
  • Laat de zelfgemaakte granola afkoelen en voeg cranberry's erbij.
  • Bewaar in een luchtdichte pot.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!