Zelfgemaakte gezonde granola
Anna Kaptein
Niks lekkerder dan je dag te beginnen met zelfgemaakte gezonde granola, gemaakt met havermout, noten, agavesiroop en verse kokos. Een goede start van de dag.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
1 stuk kokosnoot of 40 gram gemalen kokos 100 gram gemengde noten ongezouten 2 eetlepels sesamzaadjes 2 eetlepels pompoenpitten 100 gram havermout 100 gram gedroogde cranberry's 7 eetlepels agavesiroop
Open de kokosnoot en snijd in stukjes (alleen wanneer je een hele kokosnoot gebruikt).
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Hak de noten grof met de keukenmachine of een scherp mes.
Meng alle ingrediënten, behalve de cranberry's, door elkaar in een kom en verspreid het mengsel over een bakplaat met bakpapier.
Schuif in de oven en zet de timer op 40 minuten.
Haal wel elke 10 minuten de bakplaat er uit om het mengsel nogmaals door elkaar te mengen.
Wanneer jij vind dat de granola de juiste kleur heeft bereikt is het klaar.
Laat de zelfgemaakte granola afkoelen en voeg cranberry's erbij.
Bewaar in een luchtdichte pot.