Verwarm de oven voor op 210 graden.
Pel de knoflook.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in grove stukken.
Doe de helft van de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de verse basilicum, 75 ml olijfolie, de rode peper en de knoflook in de keukenmachine of mixer en draai tot een pesto.
Was de courgette en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
Verdeel de courgette blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de overgebleven olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
Rooster de courgette 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en draai de oven temperatuur terug naar 200 graden.
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Meng de zelfgemaakte pesto goed door de pasta heen.
Meng daarna ook de geroosterde courgette door de pasta.
Doe de pasta met courgette en pesto in een ovenschaal.
Bestrooi de pasta met courgette met de twee overgebleven eetlepels pijnboompitjes.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de bovenkant van de ovenschotel.
Snijd daarna ook de cherry tomaatjes in de breedte door midden en verdeel met de snijkant naar boven over de ovenschotel.
Zet de vegetarische ovenschotel pasta courgette gedurende 25 minuten in het midden van de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt.
Serveer de ovenpasta met courgette.