Snij de venkel met de keukenmachine, mandoline of rasp in dunne plakjes.
Hak de knoflook en de rode peper in de keukenmachine of met de hand heel erg fijn.
Pers de limoen en de sinaasappel uit en maak hier samen met de fijngehakte knoflook, de rode peper, de olijfolie en de suiker een marinade van. Klop deze goed door elkaar.
Leg de venkel plakjes in de marinade en laat deze minimaal 30 minuten marineren.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Laat de venkel na 30 minuten uit lekken in een bolzeef en vang de marinade op.
Dresseer de venkel zo mooi mogelijk op een bord. Maak de jonge bladsla aan met een eetlepel van de marinade en leg in het midden van het bord.
Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer de vegetarische ceviche van venkel.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!