Ga terug
–+ servings
Venkel door de pasta Jazeker! Deze vegan pasta venkel met kappertjes is een echte aanrader. Dit vegan pasta recept is snel, gezond en smaakvol.

Vegan pasta venkel met kappertjes

Anna Kaptein
Venkel door de pasta? Jazeker! Deze vegan pasta venkel met kappertjes is een echte aanrader. Dit vegan pasta recept is snel, gezond en smaakvol.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stuks knolvenkels
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 300 gram erwten fusilli of gewone fusilli
  • 50 gram kappertjes
  • 125 ml vegan kookroom

Instructies
 

  • Was de venkelknollen en snijd ze met de mandoline of keukenmachine in dunne plakken.
  • Snipper de ui en de knoflook en verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij d in kleine stukjes.
  • Zet een ruime koekenpan met hoge rand en een scheut olijfolie op middelhoog vuur op.
  • Fruit de ui, knoflook en rode peper een paar minuutjes aan.
  • Voeg daarna ook de venkel toe.
  • Bak de venkel ongeveer 5 minuutjes mee terwijl je regelmatig omschept.
  • Voeg na 5 minuten de vegan kookroom toe en stoof de venkel nog 5 minuten terwijl je regelmatig omschept.
  • Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de kappertjes toe aan de venkel saus.
  • Giet de pasta af en voeg ook toe aan de venkel saus. Breng de venkel saus op smaak met een snufje zout.
  • Zet het vuur uit en serveer de vegan pasta venkel met kappertjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!