Ga terug
+ servings
Een kleurrijke veganistische en vegetarische pompoen stamppot met andijvie en kastanje champignons. Een gezonde en smaakvolle maaltijd met geroosterde pompoen.

Pompoen stamppot met andijvie en champignons

Anna Kaptein
Een kleurrijke veganistische en vegetarische pompoen stamppot met andijvie en kastanje champignons. Een gezonde en smaakvolle maaltijd met geroosterde pompoen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk grote pompoen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 50 gram walnoten
  • 1/2 krop andijvie
  • 100 ml amandelmelk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zonneboemolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 teen knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pompoen. Snijd hem in vieren en verwijder de draden en de pitten.
  • Snijd de pompoen in grove stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak een marinade van de olijfolie, de chilivlokken, een snuf zout en het uitgeperste teentje knoflook.
  • Besprenkel de pompoen met de marinade.
  • Rooster de pompoen in de oven gedurende 30 minuten. Schep halverwege de pompoen een keer om.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Zet een koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is de champignons toe en bak deze, terwijl je regelmatig omschud, in ongeveer 8 minuten bruin.
  • Snijd het hart uit de andijvie en snijd de rest vervolgens in hele dunne reepjes. Was daarna goed.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • Pak een wat grotere pan. Doe hier de geroosterde pompoen in. Voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
  • Roer vervolgens ook de gesneden andijvie door de pompoenstamppot. Voeg zo nodig nog wat extra sojamelk toe om het wat smeuïger te maken.
  • Schep de pompoen stamppot op de borden en garneer met de gebakken champignons en de walnoten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!