Plaattaart met zoete aardappel en tomaat
Anna Kaptein
Een vegetarische plaattaart met zoete aardappel, tomaat, mozzarella en basilicum. Een kleurrijke hartige taart met Italiaanse twist. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 34 minuten min
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
1 rol vers bladerdeeg 2 stuks flinke zoete aardappels 150 gram cherry tomaatjes 1 bol mozzarella 2 eetlepels pijnboompitten 10 gram verse basilicum 1 stuk rode peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schil de zoete aardappels en snijd ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
Verdeel de plakjes zoete aardappel dakpansgewijs over het bladerdeeg. Laat de randen aan de kopse kanten een stukje vrij.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de plaattaart.
Was daarna de cherry tomaatjes en snijd ze door midden. Verdeel ook over de plaattaart.
Snijd het pepertje door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna de peper in dunne reepjes en verdeel over de plaattaart.
Strooi als laatste de pijnboompitjes over de hartige taart.
Bak de plaattaart met zoete aardappel en tomaat in het midden van de oven in 25 minuten krokant en goudbruin.
Pluk de blaadjes van de basilicum en garneer de plaattaart met zoete aardappel voordat je hem serveert.