Ga terug
Paprika blakeren in de oven

Paprika blakeren in de oven

Anna Kaptein
Door de paprika te blakeren in de oven laat de schil gemakkelijk los en kan je het vruchtvlees van de paprika's gebruiken voor allerlei recepten. Het vruchtvlees van geblakerde paprika's is heerlijk zoet en ietwat rokerig.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht

Ingrediƫnten
  

  • Zoveel paprika's als je nodig hebt voor je recept. Zowel zoete puntpaprika's als gewone paprika's kan.
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Was de paprika's en droog ze goed af.
  • Doe de paprika's in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Bestrooi met een beetje zout en peper.
  • Zet gedurende 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Houd ze goed in de gaten, ze mogen wel gedeeltelijk wat zwart worden, maar niet volledig verbranden.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en bedek losjes met afdekfolie.
  • Laat nu helemaal af koelen.
  • Nu kan je heel gemakkelijk de schil van de paprika's af trekken. Verwijder ook voorzichtig de zaadlijsten. Het vruchtvlees wat je nu over houd van de geblakerde paprika's kan je gebruiken.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!