Ga terug
–+ servings
Paprikasaus zelf maken, het is een fluitje van een cent. Een heerlijke zoetige en fluweelzachte saus van verse geroosterde paprika's.

Paprikasaus zelf maken

Anna Kaptein
Paprikasaus zelf maken, het is een fluitje van een cent. Een heerlijke zoetige en fluweelzachte saus van verse geroosterde paprika's.
3.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Sauzen
Porties 1 schenk kan vol saus

Ingrediënten
  

  • 2 stuks rode paprika's
  • 2 stuks zoete punt paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 stuk rode ui
  • 2 eetlepels roomkaas

Instructies
 

  • Was de paprika's en droog ze af.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pak een ruime ovenschaal en leg daar de paprika's in. Voeg ook de halve rode ui toe zonder schil.
  • Schil het teentje knoflook en verpak het teentje in een stukje aluminiumfolie. leg ook in de ovenschaal.
  • Besprenkel alles met olijfolie.
  • Rooster de paprika's samen met de ui en knolfook 15 minuten in de oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  • Verwijder nu heel voorzichtig de schil van de paprika's en de zaadlijsten.
  • Haal ook de knoflook uit het folie en snij de ui in grove stukken.
  • Pureer de paprika's, de ui en de knoflook met en staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
  • Breng de paprikasaus op smaak met zout en peper.
  • Voeg als laatste de roomkaas toe voor een iets romigere saus. Wil je liever een vegan saus? Dan kan je dit prima achterwege laten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!