Ga terug
–+ servings
Een heerlijke ovenschotel, deze ovenpasta met groene kool en prei. Een lekker en makkelijk vegetarische hoofdgerecht voor een doordeweekse dag.

Ovenpasta met groene kool en prei

Anna Kaptein
Een heerlijke ovenschotel, deze ovenpasta met groene kool en prei. Een lekker en makkelijk vegetarisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 stuk savooiekool / groene kool
  • 1 stuk prei
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 300 gram penne pasta
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de prei in ringen en was goed.
  • Zet een wok met 1 eetlepel zonnebloemolie op het vuur.
  • Voeg de prei en de kerrie toe en fruit een paar minuten aan. Pers de knoflook en voeg deze ook toe.
  • Snijd de groene kool / savooiekool in hele dunne reepjes en was goed.
  • Voeg de slagroom en de mosterd toe aan de prei en roer goed door.
  • Voeg daarna ook de groene kool toe en roer weer goed door.
  • Zet het vuur laag en doe de deksel op de wok. Laat de groene kool en de prei 20 minuten zachtjes stoven.
  • Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.
  • Voeg als laatste de pasta toe aan het koolmengsel en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en bestrooi met de kaas en daarna met de pompoenpitten.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenpasta met groene kool in 25 minuten tot er een mooi goudbruin korstje op zit.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!