Salade van Chinese kool
Anna Kaptein
Een heerlijke frisse salade van Chinese kool, met wortel, appel en rozijnen. Een gezonde rauwkost salade met rauwe Chinese kool.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 1 stuk Chinese kool
- 1 stuk biologische citroen
- 2 stuks grote wortels
- 2 stuks appels
- handje rozijnen
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 5 gram krul peterselie
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk peper
- zout en peper
Snijd de Chinese kool in zeer smalle reepjes.
Haal de wortel door de spirelli groentesnijder of rasp ze op de grove rasp.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in dunne reepjes.
Snijd de rode ui in heel dunne ringetjes.
Hak de peterselie fijn.
Voeg alles samen met de rozijnen in een kom en meng goed door elkaar.
Pers de citroen uit.
Maak van het citroensap, de yoghurt, mosterd en mayonaise een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Voeg naar smaak toe aan de salade van Chinese kool en meng goed door.