Was en snijd de andijvie in kleine reepjes.
Zet de bouillon op het vuur en laat heel zachtjes koken.
Snipper de ui en de knoflook.
Zet een pan met dikke bodem en de olijfolie op laag vuur.
Fruit de ui zachtjes aan totdat hij glazig ziet en voeg op het laatste moment de knoflook toe.
Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel totdat alle korrels bedekt zijn met olie.
Voeg de wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat deze is opgenomen door de rijst.
Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf goed roeren.
Voeg weer een soeplepel bouillon toe als de vorige bouillon weer door de rijst is opgenomen en blijf steeds goed roeren.
Blijf goed proeven en herhaal het proces totdat de rijst bijna gaar is. Voeg dan de gesneden andijvie toe en roer door de risotto.
Blijf bouillon toevoegen en roeren totdat de risotto helemaal gaar is.
Snijd ondertussen de paddenstoelen in dunne plakjes (van de shiitakes de steeltjes niet gebruiken!)
Zet een grote koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Voeg als de olie heet is de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 8 - 10 minuten gaar. Schep of schud regelmatig om tijdens het bakken. Bestrooi met wat zout en peper naar smaak. Doe de helft van de gebakken paddenstoelen door de risotto wanneer deze klaar is en roer door.
Zet het vuur uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto en garneer met de andere helft van de gebakken paddenstoelen en de Parmezaanse kaas.
Eetsmakelijk!