Zet een ruime pan met water en een snufje zout op middelhoog vuur.
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Voeg alle stukken toe aan het water.
Schil de zoete aardappels en snijd, op 1 zoete aardappel na, ook in grove stukken. Voeg alle stukken en de hele zoete aardappel toe aan de pan met water. De hele zoete aardappel snijd je later in plakjes voor de presentatie.
Laat samen nog 20 minuten koken.
Snijd de spitskool in hele dunne repen. Als je een keukenmachine hebt kun je dit ook hierin doen.
Snipper de ui en snijd het pepertje fijn.
Zet een wok op het vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie.
Doe de ui, het pepertje, het kerriepoeder en de gemalen komijn in de wok met hete olie. Laat een paar minuten fruiten en roer regelmatig. Pers de knoflook en voeg ook toe.
Doe de spitskool ook in de wok en bak deze, al omscheppend, op hoog vuur in ongeveer 5 minuten.
Voeg als laatste de sojasaus en de ketjap toe en laat nog 5 minuten mee wokken. Zet daarna het vuur uit.
Giet ondertussen de aardappels af en haal de hele zoete aardappel eruit en leg apart.
Stamp de rest van de aardappels tot een stamppot. Voeg de helft van de spitskool toe en schep er voorzichtig doorheen. Maak de stamppot wat smeuïger door het kookvocht van de spitskool toe te voegen. Breng zo nodig nog iets op smaak met zout en/of peper.
Serveer de stamppot in mooie torentjes. Snijd de hele overgebleven zoete aardappel in plakjes. Decoreer de spitskool stamppot met de plakjes zoete aardappel, de overgebleven spitskool en de gebakken uitjes.