Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de pompoen, snijd in kwarten en verwijder de pitten en draden. Snijd vervolgens in kleine stukjes.
Doe de kleine stukjes pompoen in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
Rooster de pompoen 25 minuten in de oven tot hij zacht is. Schep halverwege om.
Laat de pompoen daarna afkoelen.
Doe de pompoen stukjes, de havermout en de bananen in een keukenmachine maal deze fijn.
Meng vervolgens ook de eieren en de kokos met een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor. Voeg het bakpoeder en de amandel-kokosmelk toe en mix alles goed.
Haal het beslag uit de keukenmachine en spatel de cranberry's erdoor.
Vet een cakevorm of muffinvorm in en verdeel het beslag hierover. Bak in ongeveer 30 minuten af in de oven en test de gaarheid even met een satéprikker.
Besprenkel het pompoen bananenbrood na afkoelen en uit de vorm halen met de agavesiroop en garneer het met het restje geraspte kokos.