Ga terug
+ servings
Dit gezonde recept van pompoen bananenbrood met kokos op basis van havermout is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een suikervrij tussendoortje.

Pompoen bananenbrood met kokos

Anna Kaptein
Dit gezonde recept van pompoen bananenbrood met kokos op basis van havermout is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een suikervrij tussendoortje.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 350 gram pompoen
  • 150 gram havermout
  • 2 stuks rijpe bananen
  • 3 stuks eieren
  • 30 gram gemalen kokos + extra beetje voor garnering
  • 75 gram gedroogde cranberry's
  • 1 eetlepel agave siroop
  • scheutje amandel-kokos melk
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pompoen, snijd in kwarten en verwijder de pitten en draden. Snijd vervolgens in kleine stukjes.
  • Doe de kleine stukjes pompoen in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Rooster de pompoen 25 minuten in de oven tot hij zacht is. Schep halverwege om.
  • Laat de pompoen daarna afkoelen.
  • Doe de pompoen stukjes, de havermout en de bananen in een keukenmachine maal deze fijn.
  • Meng vervolgens ook de eieren en de kokos met een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor. Voeg het bakpoeder en de amandel-kokosmelk toe en mix alles goed.
  • Haal het beslag uit de keukenmachine en spatel de cranberry's erdoor.
  • Vet een cakevorm of muffinvorm in en verdeel het beslag hierover. Bak in ongeveer 30 minuten af in de oven en test de gaarheid even met een satéprikker.
  • Besprenkel het pompoen bananenbrood na afkoelen en uit de vorm halen met de agavesiroop en garneer het met het restje geraspte kokos.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!