Ga terug
+ servings
Sous vide gegaarde pompoen met pasta, oesterzwam, champignons en salie. Een heerlijke vegetarische maaltijd waarbij de pompoen een perfecte structuur en smaak heeft doordat deze in de sous vide gegaard is. Een lekker en gezond herfst recept voor het avondeten.

Sous vide gegaarde pompoen met pasta, oesterzwam, champignons en salie

Anna Kaptein
Sous vide gegaarde pompoen met pasta, oesterzwam, champignons en salie. Een heerlijke vegetarische maaltijd waarbij de pompoen een perfecte structuur en smaak heeft doordat deze in de sous vide gegaard is. Een lekker en gezond herfst recept voor het avondeten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 24 minuten
Totale tijd 49 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram schoongemaakte pompoen ongeveer 1 middel grote pompoen met schil er nog aan
  • 50 ml olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 150 gram oesterzwammen
  • 12 blaadjes verse salie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 400 gram pasta
  • 100 gram harde belegen geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.
  • Stel de temperatuur in op 83 graden.
  • Was de pompoen goed. Snijd hem in vieren en verwijder alle pitten en draden. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  • Doe de pompoen blokjes in de vacuüm- of hersluitbare diepvries zak. Probeer de pompoen in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Ze zullen niet allemaal in één zak passen, verdeel ze dan over twee zakken. Voeg de gedroogde salie samen met peper en zout (naar smaak) toe aan de olijfolie. Verdeel vervolgens de olijfolie over de twee zakken met pompoen en voeg de helft van de verse salie blaadjes toe. (De overige blaadjes bewaar je voor garnering.)
  • Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij de vacuümzak hoeft dit niet.
  • Stel de timer in op 25 minuten.
  • Snijd ondertussen de kastanje champignons in plakken en scheur de oesterzwammen in repen. Snijd of pers ook de knoflook fijn.
  • Rasp de geitenkaas.
  • Zet een wok met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de pan goed heet is de 6 overgebleven salie blaadjes toe en laat ze 1 minuut bakken / frituren. Schep ze voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe vervolgens de oesterzwammen in de pan. Bak 3 minuten terwijl je regelmatig de pan omschud of roert. Voeg na 3 minuten de kastanje champignons en de knoflook toe en bak ze gezamenlijk nog 7 minuten. Blijf regelmatig roeren of schudden.
  • Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg daarna de gekookte pasta toe aan de gebakken paddenstoelen.
  • Haal na 25 minuten voorzichtig de zak met pompoen uit de sous vide. Pas op want deze is erg heet! Maak de zak open en voeg de pompoen, samen met het kookvocht en de olijfolie, ook toe aan de pasta.
  • Roer alles goed door elkaar en breng zo nodig nog op smaak met zout en peper. Serveer met de geraspte geitenkaas en de gebakken salie blaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!