Salade van paksoi
Anna Kaptein
Wist je dat paksoi ook heerlijk is om rauw te eten? In deze salade van paksoi bijvoorbeeld. Een frisse salade met paksoi, komkommer, avocado, zoete puntpaprika, walnoten en alfalfa.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 29 minuten min
1 struik paksoi 1 stuk zoete puntpaprika 1 stuk avocado eetrijp 40 gram alfalfa 40 gram walnoten 1 eetlepel yoghurt 1 eetlepel mayonaise 1 theelepel mosterd 1 eetlepel augurkenvocht 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder 1 snufje chilivlokken
Was de paksoi goed en snijd daarna in repen.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Was de puntpaprika en snijd in reepjes.
Verwijder de schil van de avocado.
Maak van de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, het paprikapoeder en de chilivlokken een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
Meng de paksoi, de avocado en de paprika met de dressing (naar smaak) en verdeel over een salade schaal.
Bestrooi met de walnoten en de alfalfa en serveer de salade van paksoi.