Ga terug
–+ servings
Hartige tarte tatin van rode ui en gorgonzola en tijm. Een heerlijke vegetarische quiche of hartige taart waarbij de smaken van zoet en hartig goed samenkomen. Een goede en makkelijke maaltijd voor het avondeten.

Hartige tarte tatin van rode ui en gorgonzola

Anna Kaptein
Een super smaakvolle hartige tarte tatin van rode ui en gorgonzola. Een vegetarisch en feestelijk recept waarmee je zeker indruk maakt.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 stuks middelgrote rode uien
  • 5 takjes tijm
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 40 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 klein kopje water
  • 100 gram gorgonzola

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de schillen en de kontjes van de rode uien en snijd ze door overdwars midden.
  • Doe het water en de karamel samen in een klein pannetje. Zet dit op een laag vuurtje op en roer hier niet in. Wacht totdat het langzaam een licht bruine karamel wordt en zet dan het vuur gelijk uit.
  • Zet een koekenpan met de boter op middelhoog. Voeg de karamel en de blaadjes van de tijm toe als de boter gesmolten is. Pas op want dit kan even spetteren!
  • Leg de uien met de snijkant naar beneden in de pan. Bak de uien op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten in de karamel. Totdat de uien iets beginnen te kleuren.
  • Als je koekenpan niet in de oven kan dan leg je de uien met de snijkant naar beneden in een ronde ovenschaal.
  • Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien en kneed er samen een bal van. Rol de bal uit tot een ronde lap die net wat groter is dan de bakvorm.
  • Leg de lap bladerdeeg over de schaal heen en prik er wat gaatjes in. Haal het overtollige bladerdeeg aan de rand weg zodat het er netjes uit ziet.
  • Bak de tarte tatin in ongeveer 30 minuten tot het deeg mooi goud bruin is.
  • Stort de hartige tarte tatin van rode ui en gorgonzola gelijk omgekeerd op een bord. Zodra de karamel begint hard te worden lukt dit niet meer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!