Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een middelgrote pan met dikke bodem op half hoog vuur.
Snipper de ui en fruit deze kort aan in de pan. Voeg het komijnpoeder, het korianderpoeder, het gerookte paprikapoeder, de cayennepeper en de geraspte gember toe en laat kort mee bakken.
Pers of snipper de knoflook en voeg ook toe.
Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door.
Voeg het water, de kokosmelk, het bouillonblokje en de linzen toe en breng langzaam aan de kook.
Laat 45 minuten zachtjes doorkoken en voeg zo nodig nog kleine beetjes water toe zodat het smeuïg blijft.
Was ondertussen de aubergine en courgette en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie, peper en zout. Laat ze gedurende 20 minuten in het midden van de oven roosteren.
Verdeel de rode linzen dahl met courgette en aubergine over de borden en serveer de geroosterde aubergine en courgette er bovenop.