Snijd de preien in grove ringen en was ze daarna goed.
Zet een grote koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit en doe deze samen met de prei, de chilivlokken en de kerrie in de koekenpan. Bak 2 a 3 minuutjes terwijl je regelmatig roert.
Voeg daarna het water en de mosterd toe en verbrokkel het bouillonblokje erover heen. Roer goed door en laat 10 minuten stoven terwijl je regelmatig roert. Als het te droog wordt voeg je een heel klein beetje water toe.
Schil de aardappelen en de uien en rasp de met de mandoline of de keukenmachine op de grofste stand.
Pak een grote ovenschaal en verdeel de gestoofde prei over de bodem.
Snijd daarna met een scherp mes de camembert in plakken en verdeel deze gelijkmatig over het prei mengsel.
Verdeel daar overheen de geraspte aardappel en ui. Bestrooi als laatste met wat zout en peper.
Bak de vegetarische prei ovenschotel ongeveer 40 minuten in het midden van de oven tot je een lekker knapperig korstje hebt. Als het rösti korstje een beetje te donker wordt dek je het af met aluminium folie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!