Ga terug
+ servings
Een heerlijke vegetarische curry pompoen met kikkererwten. Met zelfgemaakte currypasta. Ook makkelijk aan te passen naar een vegan variant.

Vegetarische curry pompoen met kikkererwten

Anna Kaptein
Een heerlijke vegetarische curry pompoen met kikkererwten. Met zelfgemaakte currypasta. Ook makkelijk aan te passen naar een vegan variant.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk grote flespompoen
  • 2 stuks middelgrote wortels
  • 1 stuk rode peper
  • 3 cm geschilde gemberwortel
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stuk grote ui
  • 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt gewicht
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1,5 theelepel gemalen komijnzaad
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 gram Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt voor een vegan variant
  • 10 gram verse koriander

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de pompoen helemaal in ronde plakken van ongeveer 1 cm. Verwijder daarna voorzichtig de draden en pitten. Laat de vier mooiste ringen intact en snijd de rest in kleine blokjes.
  • Was of schil de wortelen en snijd in dunne plakjes.
  • Verdeel de pompoen blokjes- en ringen en de wortel plakjes over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout.
  • Rooster de pompoen 30 minuten in de oven. Schep de pompoen halverwege een keer om.
  • Snijd ondertussen de geschilde ui, de geschilde knoflook, de geschilde gember en de peper (zaadlijsten wel eerst verwijderen!) in grove stukken en doe in de keukenmachine.
  • Maal fijn tot een curry pasta.
  • Zet een flinke pan met dikke bodem en 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.
  • Voeg de curry pasta en het gemalen korianderzaad en komijn toe.
  • Bak de curry pasta gedurende 5 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg daarna ook de tomatenpuree toe en bak deze ook 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en breng aan de kook. Voeg daarna de yoghurt toe en breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de geroosterde pompoen blokjes toe. Houd de pompoen ringen nog even apart.
  • Snijd de verse koriander grof.
  • Serveer de vegetarische curry pompoen met de vers gesneden koriander en één ring pompoen per bord.
  • Eet pompoen curry met rijst of naanbrood.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!