Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de pompoen en snijd hem in kwarten.
Verwijder de draden en pitten en snijd in kleine blokjes.
Schil de ui en knoflook en snijd in grove stukken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in parten.
Schil de gember en snijd in stukjes.
Pak een grote ovenschaal en doe de pompoenblokjes, de knoflook, de ui, de gember en de appel erin.
Besprenkel 2 eetlepels van de olijfolie er overheen.
Bestrooi met de chilivlokken en een flinke snuf zout.
Rooster 30 minuten in de oven totdat de pompoen goed zacht is.
Rasp ondertussen de limoen en rasp een beetje van de schil
Doe de overgebleven olijfolie en het limoensap- en rasp in een kommetje.
Hak de koriander grof en voeg ook toe. Meng door elkaar als een salsa.
Mix de pompoen, appel, gember, knoflook en ui met de staafmixer tot een spread.
Verdeel de pompoen spread over een aantal kleine bordjes.
Besprenkel de pompoen spread royaal met de salsa en serveer.