Ga terug
+ servings
Dit recept van vegetarische pompoen tikka masala zit bomvol smaak. Een heerlijke en gezonde curry vol met groenten.

Pompoen tikka masala

Anna Kaptein
Dit recept van pompoen tikka masala is een goede start van het pompoen seizoen. Een heerlijk verwarmend, makkelijk en vegetarisch pompoen gerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 55 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk flinke pompoen
  • 6 eetlepel olijfolie
  • tl garam masala zie tekst boven recept
  • 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt gewicht
  • 70 gram gember
  • 10 tenen knoflook
  • 2 stuks rode pepers
  • 2 eeetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 8 stuks Roma tomaten
  • 180 ml yoghurt
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de zaden van de pompoen en snijd de pompoen (met schil eraan) in stukken van ongeveer 2,5 centimeter.
  • Spreid ze uit in een ovenschaal en meng met 2 eetlepels olijfolie, 1½ theelepel garam masala, zout en peper.
  • Rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de Tikka Masala saus.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en zet apart.
  • Schil de gember en snijd in plakjes.
  • Doe de gember, knoflooktenen en pepers in een keukenmachine en pureer tot een pasta.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een pan met dikke bodem op middelmatig vuur.
  • Voeg de pasta toe en bak deze, regelmatig roerend, 8 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee, tot de kleur donkerder wordt.
  • Voeg de kaneel, paprikapoeder en de overgebleven 1 theelepel garam masala toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Voeg nu de tomatenstukken toe alsmede 360 ml water.
  • Breng op smaak met zout en breng aan de kook.
  • Laat het vervolgens 20 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan.
  • Laat de saus iets afkoelen en pureer het daarna met behulp van een blender (of anders een staafmixer) tot een zo glad mogelijke saus.
  • Giet de saus terug in de pan en roer de kikkererwten en geroosterde pompoen erdoor.
  • Voeg de yoghurt toe en warm het geheel goed door.
  • Serveer de pompoen tikka masala met koriander, rijst en/of naanbrood.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!