Ga terug
+ servings
Havermout speculaas crumble met appel. Een heerlijk recept als toetje of dessert in de sinterklaas periode.

Havermout speculaas crumble met appel

Anna Kaptein
Heerlijke warme havermout speculaas crumble met appel. Een ideaal winters toetje om te serveren met een bolletje ijs.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram goudrenetten
  • 40 gram bloem
  • 85 gram havermout
  • 65 gram kokosbloesemsuiker of gewone suiker
  • snufje zout
  • 55 gram roomboter
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 100 ml water
  • 1/2 theelepel kaneel
  • vanille ijs of kwark

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in parten. Snijd de parten vervolgens in dunne appel partjes.
  • Doe de appel partjes in een pan.
  • Voeg de honing, het water, de speculaaskruiden en het kaneel toe.
  • Stoof 5 minuutjes op middelhoog vuur.
  • Weeg de bloem, de havermout, de suiker en de boter af.
  • Doe alles samen in een mengkom en voeg een snufje zout toe.
  • Meng goed met je handen, kneed het tot je een grof deegmengsel hebt.
  • Verdeel de gestoofde appel over één grote ovenschaal of over 6 - 8 kleinere ovenschaaltjes.
  • Kruimel het deegmengsel over de appel in de ovenschaal.
  • Strooi tot slot het amandelschaafsel over het deeg.
  • Bak in het midden van de oven in 20 minuten knapperig en gaar.
  • Serveer de havermout speculaas crumble met appel met vanille ijs of kwark.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!