Ga terug
+ servings
Ware smaakbommetjes zijn deze vegan miso aubergines. Een heerlijke vleesvervanger of vegan bijgerecht. Zelfs als je geen aubergine fan bent.

Vegan miso aubergines

Anna Kaptein
Ware smaakbommetjes zijn deze vegan miso aubergines. Een heerlijke vleesvervanger of vegan bijgerecht. Zelfs als je geen aubergine fan bent.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stuks aubergines
  • 1 eetlepels zwarte miso pasta
  • 1 eetlepels mirin
  • 1 eetlepels sake
  • 1 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepels sesamzaad
  • 2 stengels bosui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Daarna snijd je de gehalveerde aubergines diagonaal in, zodat een ruitenpatroon ontstaat. Wees voorzichtig: snijd niet te diep door.
  • Strooi wat zout over de aubergines en laat 10 minuten liggen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het met een eetlepel van de sesamolie, op de plek waar de aubergines zo komen te liggen.
  • Leg de aubergines met de snijkant op het bakpapier, op de plek van de sesamolie. Bak ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het vruchtvlees mooi zacht is geworden en de aubergines beginnen te krimpen.
  • Haal ze uit de oven en draai ze om. Zet de oven op de grillstand.
  • Maak ondertussen de miso dressing. Verwarm daarvoor de mirin en sake in een klein pannetje. Breng aan de kook, laat 20 seconden pruttelen en zet het vuur laag. Roer de miso en de suiker erdoor met een garde, tot de suiker is opgelost.
  • Haal het pannetje van het vuur en voeg de overige eetlepel sesamolie toe.
  • Bestrijk de aubergines aan de snijkant met alle miso dressing. Plaats ze hoog in de oven, vlak onder de grill. Laat ze daar ongeveer 2 minuten grillen, tot de miso aubergines er lekker en glanzend uitzien.
  • Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Serveer de vegan miso aubergines op een grote schaal en decoreer met de sesamzaadjes en de bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!