Schil de bieten. Zet een pan met ruim water op het vuur en laat de bieten in 1,5 tot 2 uur (bij winterbieten) of in 30 minuten (bij zomerbieten) gaar koken. Test met een vork de gaarheid. Giet ze af als ze gaar zijn en laat afkoelen.
Schil of was ondertussen de wortelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Snipper de ui en pers de knoflook uit.
Zet een pan met dikke bodem en 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Fruit hierin de ui 3 minuten aan.
Voeg vervolgens ook de knoflook, de gedroogde salie en de blaadjes van de tijm toe en laat 1 minuten mee fruiten
Voeg daarna de tomatenblokjes en de blokjes van wortel toe en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de wortel, met de deksel op de pan, in 10 - 15 minuten gaar stoven. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de afgekoelde bieten in plakjes en verwarm de oven voor op 190 graden.
Pak een ovenschaal en schep wat van de tomatensaus op de bodem zodat deze net bedekt is.
Leg hier vervolgens één laag met lasagne bladen op.
Verdeel daar overheen één laag met bieten plakjes.
Verkruimel 1/3 van de geitenkaas over de bietenplakjes en dek dit weer af met een dun laagje tomaten saus.
Leg hier weer één laag met lasagne bladen op.
Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
Bedek de bieten lasagne met de geraspte kaas en bak deze in 30 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.