Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hoe maak ik mango in? Mango chutney
Anna Kaptein
Hoe maak ik mango in? Mango chutney is hiervoor een heerlijke manier! Zoet en pittig tegelijkertijd en lekker bij een kaasplankje of curry's en soepen.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Inmaken
Porties
1
pot
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
stuk
mango
75
gram
ui
1
teen
knoflook
150
ml
witte wijnazijn
150
gram
suiker
1
stuk
kruidnagel
cayennepeper naar smaak
10
ml
citroensap
50
gram
rozijnen
1/2
theelepel
zout
Instructies
Schil de mango en snijd in stukjes. (pit bewaren)
Snipper de ui en knoflook heel fijn.
Kook de mango stukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in een ruime pan met dikke bodem. Roer af en toe.
Verwijder de mango pit.
Voeg de rozijnen, kruidnagel en suiker toe en kook het geheel nog 10 minuten.
Breng de chutney op smaak met cayennepeper, citroensap en het zout.
Kook nog 10 minuten tot jam dikte in.
Doe het geheel in een schone, liefst uitgekookte pot. Sluit af met de deksel en zet direct op zijn kop.
Laat de mango chutney zo afkoelen alvorens je hem weer rechtop zet.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!