Ga terug
+ servings
Sperziebonen roerbakken met broccoli en champignons is een gezond, snel en veganistisch hoofdgerecht met veel groenten per persoon. Lekker met zilvervliesrijst en cassave chips.

Sperziebonen met broccoli en champignons

Anna Kaptein
Sperziebonen roerbakken met broccoli en champignons is een gezond, snel en veganistisch hoofdgerecht met veel groenten per persoon. Lekker met zilvervliesrijst en cassave chips.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli
  • 200 gram sperziebonen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 1/2 eetlepel gember geschild en fijn geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 zak agave chips

Instructies
 

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en was goed.
  • Verwijder de steeltjes van de sperziebonen, snijd de sperziebonen door midden en was goed.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Zet een koekenpan met een scheut zonnebloemolie op hoog vuur. Bak hierin de champignons 5 minuutjes, tot ze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik apart.
  • Zet een wok met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg ui toe en laat een paar minuten fruiten. Voeg daarna ook de knoflook toe.
  • Meng de sojasaus, geraspte gember, agavesiroop, olijfolie, sesamolie en groentebouillon goed door elkaar.
  • Voeg de broccoli en sperziebonen toe aan de wok, samen met de gemengde smaakmakers. Laat de broccoli en sperziebonen zachtjes pruttelen in de saus totdat ze beide gaar zijn (5 a 10 minuten) en de saus lekker smeuïg en plakkerig is geworden.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de roergebakken sperziebonen en broccoli met de gebakken champignons, de rijst en de cassave chips.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!