Ga terug
–+ servings
Een favoriet recept! Deze pasta met venkel en paprika saus, feta, rucola, olijven en pompoenpitten. Een heerlijk vegetarisch pasta recept gebaseerd op groenten.

Pasta met venkel en paprikasaus

Anna Kaptein
n favoriet recept! Deze pasta met venkel en paprika saus, feta, rucola, olijven en pompoenpitten. Een heerlijk vegetarisch pasta recept gebaseerd op groenten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks venkelknollen
  • 350 gram volkoren spaghetti
  • 4 stuks zoete punt paprika's
  • 1 stuk ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram feta
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram rucola
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 240 graden en blaker de paprika's volgens het recept wat je bovenin de tekst vind. Zet daarna tot gebruik apart.
  • Draai daarna de temperatuur van de oven terug naar 200 graden.
  • Pak een ruime ovenschaal. Snijd de venkel in grove stukken en verdeel in de ovenschaal. Doe dit ook met de ui, de chilivlokken en de knoflook en besprenkel met wat olijfolie.
  • Rooster de venkel 40 minuten in de oven terwijl je regelmatig omschept.
  • Doe de geroosterde venkel met ui en knoflook daarna samen met de feta en de schoongemaakte geblakerde paprika in de keukenmachine en mix tot een redelijk gladde saus. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan de staafmixer.
  • Snijd de olijven door midden.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en krokant zijn.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de spaghetti bijna helemaal af, houd een klein beetje aanhangend kookvocht in de pan.
  • Voeg de venkel paprika saus met feta toe aan de spaghetti en roer goed door. Voeg ook de olijven toe.
  • Serveer de pasta met venkel en paprika saus met de rucola en de pompoenpitten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!