Ga terug
–+ servings
Prachtig roze rode pasta met bietensaus van biet en knolselderij met zoutige feta en zonnebloempitten. Een gezond en vegetarisch recept boordevol groenten.

Pasta met bietensaus van biet, knolselderij en feta

Anna Kaptein
Prachtig roze rode pasta met bietensaus van biet en knolselderij met zoutige feta en zonnebloempitten. Een gezond en vegetarisch recept boordevol groenten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram rode bieten
  • 500 gram knolselderij
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 150 gram feta
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 400 gram pasta rigatoni
  • 400 ml groentebouillon
  • 50 gram alfalfa

Instructies
 

  • Schil de bieten en de knolselderij en rasp beide met de grove rasp.
  • Schil de ui en de knoflook en snipper beide fijn.
  • Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op half hoof vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook samen met het venkelzaad en de chilivlokken een paar minuten aan
  • Voeg de geraspte biet en knolselderij toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg daarna ook de groentebouillon toe en laat het geheel op laag vuur 20 - 25 minuten koken
  • Pureer de bietensaus met knolslederij met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  • Snijd de feta in kleine, kruimelige stukjes.
  • Voeg de pasta toe aan de bieten en knolselderij saus en serveer met de feta, de alfalfa en de zonnebloempitten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!