Ga terug
+ servings
Een heerlijke en vegetarische plaattaart plaattaart rode biet, wortel en room van geitenkaas. Een super kleurrijke en vrolijke hartige taart waarmee je zeker vrolijke gezichten krijgt.

Plaattaart rode biet, wortel en geitenkaas

Anna Kaptein
Een heerlijke en vegetarische plaattaart van rode biet, wortel en room van geitenkaas. Een super kleurrijke hartige taart waarmee je zeker vrolijke gezichten krijgt.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram dikke wortels
  • 400 gram rode bieten
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 75 gram amandelen met vlies
  • 5 gram verse krul peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen

Instructies
 

  • Schil de bieten. Zet een pan met ruim water op het vuur en laat de bieten in 1,5 tot 2 uur (bij winterbieten) of in 30 minuten (bij zomerbieten) gaar koken. Test met een vork de gaarheid. Giet ze af als ze gaar zijn en laat afkoelen.
  • Schil de wortelen en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm.
  • Zet een ruime pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook. Blancheer hierin de wortels gedurende 4 a 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
  • Doe de mascarpone, de geitenkaas, de knoflook en het sap van de halve citroen in de keukenmachine en mix tot een gladde crème.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Hak ze daarna in grove stukken.
  • Snijd de afgekoelde bieten in plakken van ongeveer 1 cm en snijd ze daarna in stukjes van gelijke grootte als de wortels.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de geitenkaas crème over de gehele bodem. Laat alleen aan de kopse kanten 2 cm vrij. Vouw hier het deeg een stukje naar binnen.
  • Verdeel de stukjes wortel en rode biet over de plaattaart. Doe dit om en om zodat er een leuk patroon ontstaat.
  • Verdeel als laatste de amandelen over de plaattaart.
  • Bak de plaattaart rode biet in de oven in ongeveer 25 minuten tot deze gaar en mooi goudbruin is.
  • Hak ondertussen de peterselie grof.
  • Verdeel de peterselie over de plaattaart rode biet, wortel en geitenkaas op het moment dat je deze gaat serveren.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!