Ga terug
+ servings
Tijd voor pizza! Deze pizza met patisson en pikante salami is er een om te proberen. Met zelfgemaakte bodem. Leuk om te maken én om te eten. Bomvol smaak en met de bijzondere patisson.

Pizza met patisson en pikante salami

Anna Kaptein
Tijd voor pizza! Deze pizza met patisson en pikante salami is er een om te proberen. Met zelfgemaakte bodem. Leuk om te maken én om te eten. Bomvol smaak en met de bijzondere patisson.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 grote pizza's

Ingrediënten
  

  • 250 gram type 00 bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 flinke theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • 350 gram tomato frito
  • 1 stuk patisson
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram zwarte olijven
  • 50 gram pikante biologische salami
  • 2 theelepel Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Meng de bloem en het zout in een beslagkom goed door elkaar.
  • Los het gist en de suiker met een beetje van het water op.
  • Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de gistoplossing in.
  • Meng vanuit dat kuiltje de gist langzaam met wat bloem.
  • Voeg 2 eetlepels van de olijfolie toe en meng langzaam vanuit het midden verder.
  • Voeg beetje bij beetje de rest van het water toe en meng verder vanuit het midden totdat het één geheel wordt.
  • Kneed het deeg goed en zorg dat het een gladde egale bal wordt die een heel klein beetje plakt en zacht aanvoelt. Als hij nog heel erg plakt, voeg een klein beetje bloem toe. Wanneer hij juist te droog is, voeg een klein beetje water toe.
  • Zet afgedekt in een kom op een warme plek om 2 uur te rijzen.
  • Snijd ondertussen de patisson in plakken van ongeveer 1 cm. Begin aan één kant van de patisson met plakken snijden. Stop bij de pitten en draai de patisson dan ene kwartslag. Snijd dan weer plakken totdat je bij de pitten komt. Herhaal dit tot je alleen nog de pitten over hebt. Deze gebruik je niet.
  • Maak van de overgebleven 2 eetlepels olijfolie en de uitgeperste knoflook een marinade.
  • Verwarm een grillpan of grillplaat (of de BBQ) tot deze goed heet is.
  • Bestrijk vervolgens de patisson plakken aan beide kanten met de olijfolie marinade en gril deze op de grillplaat of BBQ tot je mooie bruine grill strepen ziet.
  • Verwarm je oven voor op 230 graden.
  • Verdeel het voorbereidde pizzadeeg in tweeën en rol ze uit tot twee dunne grote pizza’s of 4 kleinere pizza's en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Breng de tomato frito op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Schep een ruime eetlepel tomato frito op het uitgerolde deeg en verdeel met de bolle kant van de lepel over de pizza.
  • Verdeel de plakken pikante salami over de pizza's en daar overheen de gegrilde patisson.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de pizza, samen met de olijven.
  • Bak de pizza's met patisson en pikante salami in het midden van de oven ongeveer 12 - 15 minuutjes tot ze mooi krokant zijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!