Ga terug
–+ servings
Een torentje van gegrilde aubergine met linzen, tomaat en paprika. Een smaakvol vegan hoofdgerecht boordevol groenten.

Gegrilde aubergine met linzen en tomaat

Anna Kaptein
Een torentje van gegrilde aubergine met linzen, tomaat en paprika. Een smaakvol vegan hoofdgerecht boordevol groenten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks aubergine
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel Za'atar
  • 2 stuks uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gele paprika
  • 400 gram linzen
  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • 2 eetlepels tahini
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • 10 gram verse peterselie

Instructies
 

  • Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 a 2 cm dik.
  • Bestrooi alle plakken met zout en laat ze 10 minuten liggen. Zo onttrek je het bittere vocht uit de aubergines.
  • Veeg het vocht en het zout van de aubergines af met keukenpapier.
  • Maak van de olijfolie en de za'atar een marinade en bestrijk hier beide zijden van de aubergines mee.
  • Verhit de grillpan of grillplaat zodat hij goed heet is.
  • Gril beide kanten van de aubergines tot ze gaar zijn en er mooie grill strepen zichtbaar zijn.
  • Snipper de uien en en pers de knoflook.
  • Zet een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de uie en de knoflook samen met ras el hanout een paar minuten aan.
  • Was en snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe.
  • Voeg daarna ook de tahin en de uitgelekte linzen toe en meng goed door.
  • Was de cherry tomaatjes en snijd ze door midden. Voeg de tomaatje als laatste toe en zet het vuur dan uit. Breng zo nodig nog op smaak met zout en peper.
  • Maak een torentje van de gegrilde aubergine plakken en schep op elke plak een beetje van het linzen mengsel. Leg hier bovenop weer een aubergine plak. Herhaal dit tot alle aubergine plakken zijn verdeeld over 4 borden en op zijn.
  • Bestrooi als laatste de gegrilde aubergine met linzen en tomaat met de verse peterselie en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!