Deze prachtige rode bieten salade met zure haring en appel is een niet alleen een feest om naar te kijken, maar ook heerlijk qua smaak. Met bleekselderij, kappertjes, radijs en mierikswortel.
Schil de bieten en kook ze in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm met een scherp mes of een groenten snijder.
Was de radijsjes, verwijder het loof en snijd ze in heel dunne plakjes.
Was de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes.
Maak van de mierikswortel crème, de yoghurt en het citroensap de dressing. Voeg hier ook 1 eetlepel van het inmaak vocht van de zure haringen aan toe.
Snijd de zure haring met een scherp mes in langwerpige dunne reepjes.
Schild de appels en snijd ook in kleine blokjes.
Meng alle ingrediënten, behalve de veldsla, met de dressing samen goed door elkaar.
Pak een groot ondiep salade bord. Verdeel hier de veldsla overheen.
Schep daar voorzichtig de bieten salade met zure haring en appel overheen. Zorg dat je aan de randen nog wel het groen van de veldsla ziet.
Serveer de salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!