Ga terug
–+ servings
Koolraap en pastinaak soep. Een heerlijke verwarmende en voedzame soep met twee winterse groenten. Een vegetarische soep die ideaal is als lichte maaltijdsoep of als stevige lunch.

Koolraap en pastinaak soep met brood croutons

Anna Kaptein
Koolraap en pastinaak soep met brood croutons. Een heerlijke verwarmende en voedzame soep met twee winterse groenten. Een vegetarische soep die ideaal is als lichte maaltijdsoep of als stevige lunch.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram pastinaak
  • 1 stuk koolraap
  • 2 stuks uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 stuks bruine boterhammen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de koolraap en snijd deze in grove stukken.
  • Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ook in grove stukken.
  • Pel de uien en twee tenen knoflook en snijd ook in grove stukken.
  • Doe de pastinaak en koolraap in een kom en besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie.
  • Plak de blaadjes tijm van de takjes af en voeg deze toe.
  • Bestrooi met de chilivlokken en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster alles in 30 minuten in de oven. Hussel zo nodig tussendoor een keer door elkaar.
  • Snijd ondertussen de boterhammen in kleine blokjes.
  • Zet een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de olie heet is de blokjes brood toe. Roer deze regelmatig goed door elkaar.
  • Pers het laatste teentje knoflook met een knoflookpers uit en voeg ook toe aan de blokjes brood.
  • Rooster het brood in ongeveer 5 minuten terwijl je regelmatig roert tot de blokjes mooi goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verwarm de groentebouillon in een ruime pan.
  • Voeg hier de geroosterde groenten als ze gaar zijn aan toe.
  • Pureer alles met de staafmixer tot je een fijne soep hebt.
  • Voeg de slagroom toe en roer goed door. Breng zo nodig nog iets op smaak met peper of zout.
  • Serveer de koolraap en pastinaak soep met de brood croutons.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!