Naast de klassieke humus moet je zeker eens deze basilicum humus maken! Een heerlijke humus variant met een vleugje pesto. Erg geschikt als vegan spread op brood of als dip bij de borrel.
230gramkikkererwten uit een pot met een beetje van het vocht
1klein teentje knoflook
25gramverse basilicum
3eetlepelspijnboompitten
1theelepelgemalen korianderzaad
1theelepelgemalen komijn
1theelepeltahin
2theelepelscitroensap
6eetlepelsolijfolie
zout en peper
Instructies
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Doe daarna de kikkererwten met een beetje van het vocht, de verse basilicum (houd een paar blaadjes apart voor de garnering), het teentje knoflook, de kruiden, de pijnboompitjes, het citroensap en de tahin inde keukenmachine en maal fijn.
Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot het goed smeuïg is.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de basilicum humus direct en garneer met de overgebleven blaadjes of bewaar afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!