Ga terug
+ servings
Naast de klassieke humus moet je zeker eens deze basilicum humus maken! Een heerlijke humus variant met een vleugje pesto. Erg geschikt als vegan spread op brood of als dip bij de borrel.

Basilicum humus maken

Anna Kaptein
Naast de klassieke humus moet je zeker eens deze basilicum humus maken! Een heerlijke humus variant met een vleugje pesto. Erg geschikt als vegan spread op brood of als dip bij de borrel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 flinke kom

Ingrediënten
  

  • 230 gram kikkererwten uit een pot met een beetje van het vocht
  • 1 klein teentje knoflook
  • 25 gram verse basilicum
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel tahin
  • 2 theelepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Doe daarna de kikkererwten met een beetje van het vocht, de verse basilicum (houd een paar blaadjes apart voor de garnering), het teentje knoflook, de kruiden, de pijnboompitjes, het citroensap en de tahin inde keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot het goed smeuïg is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de basilicum humus direct en garneer met de overgebleven blaadjes of bewaar afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!