Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Doe de pijnboompitten, 30 gram van de Parmezaanse kaas, 1 teen knoflook (zonder schil), 75 ml olijfolie en de basilicum (bewaar een paar blaadjes) in een keukenmachine en draai tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de courgette en wortel en snijd beide in dunne reepjes. Schil het tweede teentje knoflook en snijd in plakjes.
Verwarm de overgebleven olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook 1 minuut.
Voeg de wortel toe en laat 10 minuten roerbakken. Roer regelmatig om. Voeg de courgette toe en roerbak samen nog ongeveer 5 minuten tot alles beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de uitgelekte pasta toe en warm deze goed door.
Schep de zelfgemaakte pesto erdoor en roer goed door.
Schaaf de overgebleven Parmezaanse kaas met de kaasschaaf in plakjes.
Garneer de pasta pesto met courgette en wortel met de plakjes Parmezaanse kaas en de overgebleven basilicum blaadjes.