Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de zijkanten in. Bestuif met wat bloem.
Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpannetje.
Meng de koekruimels met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm met de bolle kant van een lepel.
Zet in de koelkast en laat minimaal 30 minuten koelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix met een handmixer de kwark, suiker en bloem goed door elkaar.
Rasp de schil van de citroen.
Voeg de rasp van de citroen toe en de helft van het citroensap.
Splits de eieren en voeg de dooiers toe aan het kwarkmengsel en vang het eiwit apart op.
Meng de eidooiers door het kwarkmengsel.
Voeg een snufje zout toe.
Spatel de frambozen voorzichtig door het kwarkmengsel.
Klop de eiwitten stijf met een handmixer in een vetvrije kom.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het kwarkmengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast (als de 30 minuten voorbij zijn).
Spatel het kwarkmengsel gelijkmatig in de vorm.
Plaats in het midden van de oven en bak 60 minuten.
Controleer tegen het einde aan de gaarheid met een satéprikker.
Wanneer na 60 minuten de prikker droog uit de taart komt is hij klaar.
Decoreer de kwarktaart met frambozen door het poedersuiker met een zeefje over de taart te verdelen.