Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de tuinmelde wanneer nodig en snijd daarna in reepjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de tuinmelde 5-7 minuten tot het begint te slinken.
Laat afkoelen.
Knijp daarna het overtollige vocht eruit.
Snipper ondertussen de ui en tenen knoflook.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig.
Voeg de oregano en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
Roer de ricotta los met wat nootmuskaat, zout en peper.
Bouw je lasagne op. Maak als volgt laagjes: tomatensaus, lasagnevellen, ricotta, tuinmelde, lasagnevellen en begin dan weer met de tomatensaus.
Ga hiermee door tot de ingrediënten op zijn en zorg dat je afsluit met een laagje tomatensaus.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze bovenop de tomatensaus.
Rasp tot slot de belegen kaas erover.
Bak de lasagne van tuinmelde in het midden van de oven 40 minuten tot hij goudbruin en gaar is.